Bolhairtás

több, mint egy háziállat problémája!

A bolhák általában 1-2 mm nagyságúak, sötétbarna vagy fekete színűek és nincs szárnyuk. Hátsó ugrólábukkal, akár egy méterre is felugranak. Szájszerveik vérszívásra és szúrásra egyaránt alkalmasak.

A bolhákat leggyakrabban kutyákkal, macskákkal és más háziállatokkal társítják, a bolhák azonban több mint csak a háziállatok problémája.  A bolhák meglehetősen könnyen átterjedhetnek az emberekre, vért keresve.  A bolhaharapások viszketést okoznak, és kényelmetlenné teszik az életüket, ráadásul ismertek, hogy különféle betegségeket hordoznak. Ez csak egy ok, hogy a bolhavédelem miért különösen fontos. A bolhákat az teszi veszélyessé, hogy vérrel táplálkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha megharapnak egy vérben terjedő betegséggel
fertőzött állatot, akkor az átvihető bárkihez, vagy bármi máshoz,
amelyet megharapnak. Például a patkánybolhákat összekapcsolták a pestis terjedésével.

A bolhafertőzés bosszantó, mert ha bekerülnek otthonainkba akkor nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Tehát ha otthona körül bolhákat talál, akkor első lépésként fel kell hívnia a szakembereket, akik tudják hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a bolháktól.

+36-70-779-3400

Hívjon bízalommal, hogy ne okozzanak több gondot!

Megbízható!

Gyors!

Hatékony!

 • Élő rovar
 • Csípések, viszketés
 • Háziállatok állandó vakarózása

bolhairtas bolhacsipes_bolhairtas bolhairtas bolhairtas

 • A vérszívás, viszketés, irritáció miatt duzzanatokat a bőrön.
 • Álmatlanság, rossz közérzet miatt mentális és fizikai legyengűlést.
 • Fertőzések terjesztése.
 • Háziállatokban betegségek.
 • A bolhák elvileg pestissel fertőzöttek lehetnek, ha vadon élő, fertőzött rágcsálóból származnak, de ez igen ritka eset.
 • A legtöbbször azonban a bolhacsípés nem több egykét nap alatt elmúló, de addig kínzóan viszkető kellemetlenségnél. A 2-3 cm átmérőjű halvány vörös folt közepe pontszerű, vérzéses szúrcsatornával, melyet a kis állat szúrószívó szájszervével ejt a bőrön. Néha előfordul, hogy érzékeny egyéneknél, gyerekeken csalángöb (urticaria), bulla jön létre. A rovar főleg az alsó végtagokat és a törzset csípi előszeretettel. A másodlagosan fellépő fertőzéseket elkerülhetjük, ha ezen apró sérüléseket ha még oly nehéz is megállni nem dörzsöljük, nem vakarjuk.
 • Kutyánknál és macskánknál olyan allergiás reakciót is kiválthat, mint a bőr gennyes gyulladása, vagy szőrük kihullása. A bolha által terjesztett galandféreg az állatokra és az emberekre is veszélyes. A kutya rágcsálás közben lenyelheti a férget és a gyomrába kerülhet, majd a bolhás fertőzöttség mellett még férges is lesz.

BOLHAIRTÁS

0-60m² :     17.000 Ft      15.000 Ft

60-100m² : 20.000 Ft      18.000 Ft

100m²-től kérjen ajánlatot!

Nagy mértékű fertözöttség esetén hidegködképzés : +5.000 Ft

Ha ön szálláshelyszolgáltató kérjen egyedi árajánlatot!

Budapest területén a kiszállás INGYENES!

Az ország más területére való kiszállás ára a település távolságától függ.

BOLHAIRTÁSI ELŐKÉSZÜLETEK

 • A könnyen boruló, törékeny dolgokat (pl.: váza, üveges keret stb., ami a munkavégzés során útban lehet) biztonságos helyre tenni.
 • Az ételeket, italokat, egészségügyi termékeket, nyitott gyógyszereket az irtás ideje alatt érdemes szekrényben, zárt állapotban tárolni, hogy ne érintkezzen az irtószerrel!
 • Érdemes az irtás előtt felmosni!
 • A háziállatok, házi kedvencek elhelyezését megoldani, vagy megfelelő védelmükről gondoskodni kell. Legalább 2 órára el kell vinni a kezelt helységből. 2 óra letelte és alapos szellőztetés után ismét visszaengedhetők.
 • Hidegvérű állatokat ha lehet el kell vinni a lakásból, ha ez nem megoldható – például halaknál, le kell kapcsolni a levegő keringetőt, és légmentes letakarni az akváriumot.

Igen! Legalább 2 órára el kell hagyni az ingatlant, és 2 óra leteltével, egy alapos szellőztetés után ismét lehet használni a kezelt területeket.

Nem, azonban a gyerek játékokat érdemes elpakolni, vagy elmosni az irtás után. A plüss játékokat pedig ki kell mosni. Az irtószer száradás után melegvérű élőlényekre teljesen ártalmatlan.

MUNKAFOLYAMAT

 • Irtószeres felület és sáv permetezés: Teljes padlófelületet, a kárpitozott bútorok , valamint a falakat 1 méteres magasságig vegyszeres permetezéssel kezeljük.
 • Hidegködképzés/ULV : Ezt az eljárást kiegészítő módszerként és nagyobb fertőzöttségnél ajánljuk. Repülő rovarok irtására és rejtett életmódú rovarok kiűzésére szolgáló kiegészítő módszer. A hatóanyag finom köd formájában ülepedik le. A hidegködképző gép rovarirtás során az irtószert a levegő részecskéinél könnyebb molekulákra bontja, így a levegőben lebegve több helyre is eljuthat az irtószer.
 • Füstképzés : Ezt az eljárást kiegészítő módszerként és nagyobb fertőzöttségnél, repedés, illetve résmentes területeken ajánljuk. Zárt térben repülő és rejtett életmódú rovarok ellen, szakember által alkalmazható rovarirtó módszer. A füst megtölti a teret és 2 óra alatt elpusztítja a rovarokat. Az irtás után egy erős szellőztetés szükséges.

Kizárólag engedélyköteles, az adott kártevőre alkalmazható Magyarországon és az Európai Unióban engedélyezett irtószereket használunk! Az adott irtószer biztonsági adatlapját e-mailben bármikor igényelheti.

Átlagosan 45-60 perc, a kezelendő terület nagyságától és a fertőzöttség mértékétől függően.

IRTÁS UTÁN

 • Amikor vissza térnek a lakásba, alaposan ki kell szellőztetni a lakást, a kezelt textiliákat 60C°-on ki kell mosni!
 • Igen! Porszívózni mindent! A kezelet ágyakat, kanapékat, fotelokat, stb.
 • Felmosás legalább 1 hétig kerülendő!

Természetesen! Az első és második irtás díjköteles, a harmadik ingyenes (amennyiben szükséges a harmadik alkalom).
A garancia érvényesítéséhez: a második irtásnak 10-21 nap közöt kell lennie az első alkalom után. A második irtás után 10 nap elteltével él az 1 hónapos garancia.