Darázsirtás

Zavaró Zümmögő!

Az emberek lakókörnyezetében és otthonában a leggyakrabban a darazsak okoznak kellemetlenségeket. Testfelületük az élelmiszer-látogatók közül mikrobiológiai szempontból a legszennyezettebb. Mivel táplálkozásuk miatt élelmiszereink rendszeres látogatói, a különféle kórokozókat mechanikus úton, alkalom szerűen terjeszthetik. Az általuk megfertőzött élelmiszerek elfogyasztásától az egészséges ember megbetegedhet és gyomor-, beltünetekkel járó (ún. enterális) fertőzés alakulhat ki. A mérges ízeltlábúak közül egyedül a darázs tartozik az egészségügyi kártevők közé. Elsősorban kertes házak környékén kora nyártól késő őszig találkozhatunk magányos vagy társas darázs fajokkal. Irtásuk leghatékonyabb módja az általuk készített darázsfészek célzott irtószeres kezelése. Ehhez azonban elengedhetetlen a darázsfészek pontos elhelyezkedésének ismerete. A darázsfészek elhelyezkedése ott a legvalószínűbb, ahol jellemzően jóval gyakrabban látni nagy mennyiségben darazsakat. Kivűlről nem látható rejtett fészek esetében azok az apró rések lehetnek árulkodóak, ahol a darazsak jól láthatóan ki-be mászkálnak.

+36-70-779-3400

Hívjon bízalommal, hogy ne okozzanak több gondot!

Megbízható!

Gyors!

Hatékony!

 • Élő darazsak
 • Fészek látható elhelyezkedése
 • Csípés

darazsfeszek_darazsirtas darazsfeszek_darazsirtas darazsfeszek_darazsirtas darazsfeszek_darazsirtas darazsfeszek_darazsirtas darazsfeszek_darazsirtas

 • Csípésük allergén reakciót válthat ki.
 • Anyagi károk : élelmiszerekben, burkolatokban, padláson, szerkezet, stb.
 • A darazsak fullánkjukon keresztül juttatják el mérgüket kiszemelt áldozatukba. Az áldozat lehet akár gyermekünk, kedvenc háziállatunk vagy akár saját magunk is. A méreg duzzanatot, gyulladást okoz. Van, akinél allergiás tünetek jelentkeznek, hiszen mindenki máshogy reagál a szúrásra.
 • Allergiás tünetnél rögtön forduljunk orvoshoz, hogy biztosítani tudják a megfelelő ellátást. A legveszélyesebb a nyaki vagy a szemen történő szúrás. Több szúrás esetén mindenképp vizsgáltassuk ki magunkat!

DARÁZSIRTÁS

Látható fészek, berepülési pontok esetén18.000 Ft       16.000 Ft

Minden további fészek : +2.000 Ft

Zárt térben hidegködképzés is kérhető: +5.000 Ft

Magasabb, nehezen megközelíthető helyen lévő fészkek esetén kérjen ajánlatot!

Szabadon lévő darázsfészek elszállítása irtás után: +2.000 Ft Kérjük előre jelezze! 

Budapest területén a kiszállás INGYENES!

Az ország más területére való kiszállás ára a település távolságától függ.

DARÁZSIRTÁSI ELŐKÉSZÜLETEK

 • A könnyen boruló, törékeny dolgokat (pl.: váza, üveges keret stb., ami a munkavégzés során útban lehet) biztonságos helyre tenni.
 • Az ételeket, italokat, egészségügyi termékeket, nyitott gyógyszereket az irtás ideje alatt érdemes szekrényben, zárt állapotban tárolni, hogy ne érintkezzen az irtószerrel!
 • A fészek mentén lévő lehetségesen útban lévő dolgokat.

Nem, azonban a gyerek játékokat érdemes elpakolni, vagy elmosni az irtás után. A plüss játékokat pedig ki kell mosni. A háziállatokat az irtás ideje alatt el kell vinni a munkaterülettől. Az irtószer száradás után melegvérű élőlényekre teljesen ártalmatlan.

MUNKAFOLYAMAT

 • Permetezés: Látható helyeken található fészkek esetében a leggyakrabban használt módszer. Az irtószert permetezővel juttatjuk a fészek külső és belső részeire, illetve a környékére. Hatását rendkívül gyorsan kifejti, ezért talán az egyik leghatékonyabb irtási fajta.
 • Porozás: Ezt a technológiát a rejtett fészkek felszámolására lehet alkalmazni leginkább. Porozó gép segítségével darázsirtó port juttatok a fészekhez, ami a célhelyszínen egyből kezdi is kifejteni hatását.

 • Hidegködképzés: Az irtószer hidegköd képzéssel való kijuttatása rendkívül hatásos nagyobb légtér esetén, ahol akár több fészek is található (pl.:padlások, nagyobb tároló helyiségek stb.), de biztonsággal használható akkor is, ha esetleg lakótért szeretnénk kezelni. Fontos, hogy a terület zárható legyen, hogy az irtószeres köd legalább 3 órán keresztül tudja kifejteni hatását. A kezelés után alapos szellőztetés szükséges!

Kizárólag engedélyköteles, az adott kártevőre alkalmazható Magyarországon és az Európai Unióban engedélyezett irtószereket használunk! Az adott irtószer biztonsági adatlapját e-mailben bármikor igényelheti.

Átlagosan 30-45 perc.

IRTÁS UTÁN

Látható fészek esetén szinte azonnal! Rejtett fészeknél kb. pár óra, de akár 1-2 nap.

Természetesen! Első alakalom után 1 hónapos garanciát vállalunk, amennyiben pontosan ugyan azon a területen helyezkednek el a darazsak.