Csótányirtás

Ha egyet talál akkor több is van!

Miért kell, miért fontos a csótányirtás?

A látvány általi undor mellett fő károkozása a fertőzések terjesztése, amelyet igénytelen életmódjuknak köszönhetnek, hiszen csatornákban is megtalálhatóak, de az élelmiszereket is szívesen birtokba veszik otthonodban. Sajnos tévhit, de a rendszeres takarítás nem oldja meg a problémát, így amint a fertőzés korai jeleit tapasztalod, fordulj szakemberhez! A csótány szaporodása gyors folyamat, így fontos a korai semlegesítés.

 

A konyhai csótányok általános mérete 2-3 cm közötti. Színe a feketétől a sötétbarnáig változó. A hímek ugyan szárnyat viselnek, de repülni nem tudnak, a nőstények pedig szárnyatlanok. Jellegzetesen hosszú csápjuk van, amely akár a teljes testhosszukkal megegyező méretű lehet. Lábaik erős futólábak, gyorsan tudnak a padlón mozogni, és jól másznak. Képesek a legapróbb résekbe is bebújni, így egy lakás számtalan rejtekhelyet biztosít számukra, mely a konyhai csótány irtását megnehezíti.
Általában szerves hulladékot fogyaszt, de szereti az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert is. Az éjszaka folyamán állandóan táplálék után kutat, de csak rövid ideig tartózkodik egy helyen. Az éhezést rendkívül jól tűri, a szomjazást azonban nehezen viseli. Jól tűri a hideget, gyakran megtalálható az épületen kívül is (csövekben, szennyvízcsatornában, külső téglafalakban).

konyhai_csotany

Kb. 1 – 1,5 cm hosszú, barnás színű, a petetok lerakásától számítva 6-8 héten belül fejlődik ki. A legelterjedtebb csótányfaj a világon, szinte bárhol találkozhatunk vele, vendéglőkben, konyhákon, kórházakban, de akár családi házakban is. A német csótány kedvenc tartózkodási helyei közé tartozik a konyha és minden olyan helyiség, melyekben ételt/élelmet tárolnak vagy dolgoznak fel.A jelenlétük elsősorban a padlóhoz közel jellemző, azonban gond nélkül tudnak akár a falra is felmászni, és a plafonon is képesek közlekedni.  A víz rendkívül fontos számára, ezért előfordulhat mosodákban is, melyeket a magas páratartalom és a magasabb hőmérséklet miatt szeret. 

nemet_csotany

Nagyjából 1-1,5 cm hosszú, tipikusan csótány megjelenésű, hosszúkás, ovális testű. Színük és alakjuk miatt, nagyon könnyen összetéveszthetőek a lakásokban előforduló német csótánnyal. Azonban azoktól eltérően kizárólag növényi táplálékot fogyasztanak, szabadban, főként az avar alatt érzik jól magukat. Mivel az emberi környezetben, a lakásban nem találnak táplálékot, ezért nem költöznek be az otthonokba. Általában véletlenül, főleg rajzási időszakban (augusztus, szeptember) jutnak be, mivel a hímek jól repülnek.

Az erdei csótányok csak kivételes esetekben mennek be a lakásokba, általában véletlenül. Nem megfelelő élőhely számukra a lakás, nem találnak ott táplálékot. A háztartásokban problémát okozó csótányoktól (német csótány, konyhai csótány, amerikai csótány) eltérően nem éjszakai életmódot folytatnak.

Az erdei csótányokat vonzza a fény, ezért történhet meg az, hogy az esti órákban berepül, vagy bemászik a nyitva hagyott ablakokon, ajtókon keresztül. Ez ellen legegyszerűbben a nyílászárók zárva tartásával, vagy rovarháló felszerelésével lehet védekezni.

erdei_csotany

Az amerikai csótány éjszaka aktív rovar. A kifejlett példánya 28-44 milliméter hosszú a csápjai nélkül. Színe általában vörösesbarnás, halvány sárga pöttyökkel a szárnyukon és az előtori részükön. Mind a hím, mind a nőstény szárnyakat viselnek. A nőstény szárnya épp csak eléri a potrohuk végét, a hím csótány szárnyai a potrohon túllógnak. Röpképes faj, bár szívesebben fut.

Mint minden csótányfajta, az amerikai csótány is mindenevő rovarféle. Bármit megeszik, akár a papírt, textilt, szerves és szervetlen hulladékokat egyaránt. Jól bírja az éhezést, táplálék nélkül akár 5 hétig is kibírja. Folyadékigénye nagyon magas, víz nélkül csak rövid ideig képes életbenmaradni.   

Származási helye miatt különösen kedveli a nagyon meleg, 30 fok, vagy ennél magasabb hőmérsékletet, és a nagyon magas páratartalmat. Lakásokban elvétve jelenik csak meg, így viszonylag ritkán találkozni vele társasházakban. Főképp középületekben, kórházakban okoz problémát, csatornák, vízhálózatok, lefolyók környezetében.

Amerikai_csótány

+36-70-779-3400

Hívjon bízalommal, hogy ne okozzanak több gondot!

Megbízható!

Gyors!

Hatékony!

 • Élő rovar
 • Kellemetlen szag
 • Ürülék, levedlett páncél

csotanyirtas csotanyirtas csotanyirtas 

 • Fertőzések terjesztése
 • Rossz közérzet
 • Anyagi károk pl.: élelmiszerekben, bútorokban, stb.
 • Részt vesznek a gyomor-bélrendszeri megbetegedések kórokozóinak szaporításában, az ételmérgezést és a sebfertőzést okozó baktériumok terjesztésében.
 • Jellegzetes szaguk elviselhetetlenné teszi az életet. Az ember és a csótány közvetlen érintkezésekor az embereknél ez allergiás reakciót válthat ki. Ezt a reakciót általában a csótány váladéka és ürüléke okozza.

CSÓTÁNYIRTÁS

0-40m²

13.000 Ft

41-80m²

15.000 Ft

81-100m²

18.000 Ft

101m²-től kérjen ajánlatot!

Az árak permetezést és gelézéses kezelést tartalmaznak!

Külön gélezéses kezelés is kérhető!

Nagy mértékű fertözöttség esetén hidegködképzés : +5.000 Ft

Ha ön szálláshelyszolgáltató kérjen egyedi árajánlatot!

Budapest területén a kiszállás INGYENES!

Az ország más területére való kiszállás ára a település távolságától függ.

CSÓTÁNYIRTÁSI ELŐKÉSZÜLETEK

 • Az irtás hatékonyságában, és gyorsaságában mindenképpen segítséget jelent, ha a falak mellett a zsúfoltságot csökkentik. Erre azért van szükség, hogy minél alaposabban ki tudjuk juttatni a csótányirtó szert a fal mellett. Célszerű esetleg még felmosni az irtást megelőzően az irtószer hosszantartó hatásának biztosítása érdekében.
 • Az ételeket, italokat, egészségügyi termékeket, nyitott gyógyszereket az irtás ideje alatt érdemes szekrényben, zárt állapotban tárolni, hogy ne érintkezzen az irtószerrel!

Permetezéses irtásnál a kutyát vagy macskát az irtószer száradásáig ki kell vinni a lakásból.

 • Nem, sem a glezéses sem a permetezéses irtás után nem kell elhagyni a lakást. 
 • Hidegködképzésnél/ULV/Füstképzéses eljárásnál legalább 2 órára el kell hagyni a lakást!

Nem, de permetezéses irtásnál a kutyát vagy macskát az irtószer száradásáig ki kell vinni a lakásból. Gélezéses irtásnál erre nincs szükség.

MUNKAFOLYAMAT

 • Irtószeres felület és sáv permetezés: Az irtószer a tartós hatás érdekében egy taglózó és egy kiűző szert tartalmaz. A permetezés során egy tartós méregmezőt alakítunk ki a csótányok közlekedési felületén. A permetezés hatása rendkívül gyors. A kétfázisú csótányirtás egyik módszere. Fertőzött helyszínen a leghatásosabb és leggyorsabb csótányirtó módszer.
 • Gélezéssel történő kezelés: Alkalmazása során, a csótányirtó szakember a gélből „kis pöttyöket” fecskendez ki a csótányok közelébe. Mivel a rovarok éjszaka elkezdenek élelem után kutatni, meg fogják találni a gélt és elfogyasztják azt. Az irtás sikeressége érdekében fontos, hogy az élelmiszerforrásokat gondosan csomagoljuk be, így biztosan a gélt fogják először megtalálni.
 • Hidegködképzés/ULV : Ezt az eljárást kiegészítő módszerként és nagyobb fertőzöttségnél ajánljuk. Repülő rovarok irtására és rejtett életmódú rovarok kiűzésére szolgáló kiegészítő módszer. A hatóanyag finom köd formájában ülepedik le. A hidegködképző gép rovarirtás során az irtószert a levegő részecskéinél könnyebb molekulákra bontja, így a levegőben lebegve több helyre is eljuthat az irtószer.
 • Füstképzés : Ezt az eljárást kiegészítő módszerként és nagyobb fertőzöttségnél, repedés, illetve résmentes területeken ajánljuk. Zárt térben repülő és rejtett életmódú rovarok ellen, szakember által alkalmazható rovarirtó módszer. A füst megtölti a teret és 2 óra alatt elpusztítja a rovarokat. Az irtás után egy erős szellőztetés szükséges.

Kizárólag engedélyköteles, az adott kártevőre alkalmazható Magyarországon és az Európai Unióban engedélyezett irtószereket használunk! Az adott irtószer biztonsági adatlapját e-mailben bármikor igényelheti.

Átlagosan 30 perc, a kezelendő terület nagyságától és a fertőzöttség mértékétől függően.

IRTÁS UTÁN

 • Permetezéses irtás után a falak mellet, ablak és ajtókereteknél a vizes takarítás egy hétig kerülendő.
 • Gélezéses irtásnál a gél „pöttyöket” nem szabad letörölni. Ezeket olyan helyre tesszük, amik nincsenek szem előtt és nem zavaróak.

Természetesen! Az első és második irtás díjköteles, a harmadik ingyenes (amennyiben szükséges a harmadik alkalom).
A garancia érvényesítéséhez: a második irtásnak 10-21 nap közöt kell lennie az első alkalom után. A második irtás után 10 nap elteltével él az 1 hónapos garancia.